ZAŠTITA PRIVATNOSTI

Izjava o zaštiti i sigurnosti osobnih podataka

 

Ski klub „Rijeka“, športska udruga, poštuje Vašu privatnost. Želimo Vas informirati o nacinu i svrsi prikupljanja Vaših osobnih podataka te zajamciti da ih štitimo prema zakonskoj obvezi.

 

Ski klub „Rijeka“, amaterski športski klub, kao voditelj obrade osobnih podataka koristi i štiti osobne podatke koje nam dobrovoljno ustupite putem web-stranice ski-rijeka.hr, preko kontaktnih obrazaca na web-stranici, putem tiskanih obrazaca, putem e-maila, telefonskim razgovorima i razgovorima uživo te preko tekstovnih poruka, i to bilo kao postojeci ili potencijalni korisnik, (u daljnjem tekstu: korisnici).

 

Osobni podaci

 

Osobni podaci su informacije o korisniku koje ga bilo izravno, bilo neizravno identificiraju kao fizicku osobu. U njih spadaju svi podaci kojima se može utvrditi identitet korisnika, primjerice ime i prezime, e-mail adresa, adresa stanovanja, telefonski broj, podaci o lokaciji, i drugi.

 

Osobne podatke možete nam dati jedino dobrovoljno te zadržavate punu kontrolu nad tim do kada ih smijemo koristiti i u koju svrhu, te trebamo li ih trajno izbrisati.

 

Prikupljamo samo one Vaše osobne podatke koji su nužni za ispunjenje svrhe za koju nam ih ustupate. Neki osobni podaci nužni su za pružanje naših usluga pa ukoliko nam ih uskratite necemo biti u mogucnosti pružiti Vam svoje usluge.

 

Ski klub „Rijeka“ se obvezuje da nece pružati na uvid osobne podatke korisnika trecim stranama osim ako to nije nužno radi realizacije usluge koju pružamo korisniku i u skladu sa svrhom za koju nam je korisnik ustupio osobne podatke, te osim ako to dopušta ili cak nalaže zakonska obveza.

 

Svrha i pravna osnova prikupljanja osobnih podataka

 

Osobne podatke korisnika prikupljamo radi pružanja svojih usluga, radi mogucnosti odgovaranja na upite korisnika, i radi poboljšavanja svojih usluga i web-stranice. Korisnik ustupa svoje osobne podatke za svaku od tih svrha zasebnom izricitom privolom.

 

Pravna osnova za prikupljanje Vaših osobnih podataka sadržana je u Opcoj odredbi o zaštiti osobnih podataka (679/2016) EU, Zakonu o provedbi Opce uredbe o zaštiti podataka (NN 42/2018) te u drugim važecim primjenjivim propisima.

 

Pohrana i brisanje osobnih podataka korisnika

 

Osobne podatke korisnika Perebellum pohranjuje u svoju bazu podataka te ih cuva do zaprimanja zahtjeva korisnika za brisanjem podataka iz baze, odnosno duže ukoliko za to postoji zakonska obveza.

 

Ukoliko nam date privolu za korištenje Vaših osobnih podataka za marketinške svrhe, kao što je slanje newslettera, Vaši podaci bit ce pohranjeni i u bazama podataka trecih strana preko kojih šaljemo svoje e-mail poruke dok god nam takvu privolu ne uskratite.

 

U skladu s Opcom uredbom o zaštiti osobnih podataka korisnik ima pravo zatražiti uvid u prikupljene osobne podatke te nacin njihova korištenja i cuvanja, kao i njihov ispravak ili brisanje iz baze podataka.

 

Uvid u osobne podatke, njihov ispravak ili brisanje možete zatražiti putem e-maila ski-rijeka@ski-rijeka.hr. Ukoliko zatražite brisanje osobnih podataka iz baze oni ce biti nepovratno izbrisani ili anonimizirani.

 

Podnošenje prigovora nadzornim tijelima
Korisnik koji smatra da su prekršena njegova prava vezana uz korištenje i zaštitu osobnih podataka, kako je opisano, može podnijeti prigovor nadležnom tijelu.

 

Datoteke „kolacici“ (eng. = cookies)

 

Web-stranica ski-rijeka.hr, kao gotovo svaka web-stranica koju posjecujete na internetu, koristi datoteke koje se nazivaju „kolacici“. Kada posjetite web-stranicu ona pohranjuje „kolacice“ na Vaše racunalo. Te datoteke služe unapredenju funkcionalnosti web-stranica kroz prikupljanje raznih podataka o uredaju s kojeg je došao posjet, koliko je posjet trajao, itd. Pomocu tih i drugih prikupljenih podataka stjecemo uvid u nacin korištenja i posjecenost naše web-stranice te unaprjedujemo iskustvo korištenja.

 

Ski klub „Rijeka“ ne koristi podatke prikupljene preko „kolacica“ kako bi otkrio identitet osobe posjetitelja nego iskljucivo u analiticke i statisticke svrhe. Za prikupljanje i analizu tih podataka služimo se softverom tvrtke Google Inc., Google Analyticsom, cije postavke prikupljanja podataka omogucuju potpunu anonimnost posjetitelja a mi te postavke koristimo iskljucivo tako da se anonimnost posjetitelja u cijelosti ocuva tijekom analize podataka.

 

Važno je znati da preko postavki internetskog preglednika koji koristite možete blokirati pohranjivanje „kolacica“ na svom racunalu, a možete ih i izbrisati s racunala ili steci uvid i kontrolu nad vec pohranjenim „kolacicima“. Slijedite ove linkove kako biste to mogli uciniti:

 

Google Chrome: https://support.google.com/chrome/answer/95647?hl=en&p=cpn_cookies

Internet Explorer: https://support.microsoft.com/en-nz/help/17442/windows-internet-explorer-delete-manage-cookies

Mozilla Firefox: https://support.mozilla.org/en-US/kb/enable-and-disable-cookies-website-preferences

Safari: https://support.apple.com/guide/safari/manage-cookies-and-website-data-sfri11471/12.0/mac/10.14